Sözleşmeli Erlerin Özlük Hakları Nelerdir ?

06.03.2019
A+
A-
Sözleşmeli Erlerin Özlük Hakları Nelerdir ?

Sözleşmeli Erlerin Özlük Hakları Nelerdir ?

Sözleşmeli erlik olsun, uzman çavuşluk olsun ve diğer rütbeler olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan bütün askeri personel herşeyin daha iyisini hakediyor, maaşlarının iyileştirilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi elbette askeri personelin hakkıdır. Bir öğretmen, bir memurla asla bir tutulmaları mümkün olamaz bu yüzden sosyal medyada dönen yorumlara pek aldırış etmemenizi öneriyoruz zira bizler sizlerin ne şartlar altında görev yaptığınızı çok iyi biliyoruz rabbim tüm askeri personelimizin yâr ve yardımcısı olsun sizler haklarınızı aramaya devam edin ve bizler internet üzerinden ve sosyal medya üzerinden her zaman desteğe hazır ve nazırız.

Şimdi gelelim sözleşmeli erlerin özlük haklarına aşağıda madde madde sıraladık arkadaşlar sizler de paylaşırsanız seviniriz ayrıca yorum bölümünden aklınıza takılan herhangi bir soruyu sorabilirsiniz cevaplamaya çalışacağız teşekkürler.

Sözleşmeli Erlerin Özlük Hakları Nelerdir ?

  1. Sözleşmeli erbaş ve erlerin kıyafetleri, vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlerin kıyafetleri ile aynıdır. Farklı bir işaret veya amblem kullanılmaz.
  2. Sözleşmeli erbaş ve erlere, vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlere verilen askerî kimlik kartının aynısı olan kimlik kartı verilir.
  3. Sözleşmeli erbaş ve erler görev yaptıkları kadroya karşılık gelen silahlarını kullanırlar (Örneğin; piyade tüfeği, makineli tüfek, roketatar vb.).
  4. Sözleşmeli erbaş ve erler vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erler gibi kışlada kalırlar. Sabah, öğle ve akşam yemekleri devlet tarafından karşılanır. Sözleşmeli erbaş ve erler kışlada kaldıklarından dolayı yatak ve yemek ücreti ödemezler.
  5. Sözleşmeli erbaş ve erler, üç yıl görev yaptıktan sonra ilgili mevzuattaki şartları taşımaları kaydıyla uzman erbaşlık ve astsubaylığa geçiş yapabilirler.
  6. Sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan nitelik belgesi olumlu olanlar, ilgili mevzuatlardaki şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına Millî Savunma Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde atanırlar.
  7. Sözleşme imzalayan sözleşmeli erbaş ve erlerin barışta her yıl 30 gün yıllık planlı izin hakkı vardır. Ayrıca, kısa süreli mazeretlerde kullanılmak üzere 15 güne kadar yıllık mazeret izni verilebilir. 15 günlük yıllık mazeret izni dışında sözleşmeli erbaş ve erlere; ana, baba, eş, çocuk ve kardeşlerinin ölümü halinde 10 gün, eşinin doğum yapması halinde 10 gün, yangın, deprem ve su baskını gibi olağanüstü bir mazeret dolayısıyla bir yıl içerisinde 30 güne kadar mazeret izni verilebilir. Bu mazeret izinleri yıllık izinden sayılmaz.
  8. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli personelden hizmette bulundukları süre içinde vefat edenlerin eş, çocuk, anne ve babaları ile; malul olanların kendilerine sosyal ve ekonomik destek sağlamak, imkanlar ölçüsünde hukuki destek vermek ve/veya doğal afetler nedeniyle maddi ve manevi zarar görmeleri halinde maddi yardımda bulunarak mağduriyetleri hafifletmek ve dayanışma ruhunu tesis etmek amacıyla kurulan “TSK DAYANIŞMA VAKFI”na üye olmaları durumunda bu kurumca sağlanan imkanlardan sözleşmeli erler de istifade ederler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Volkan Doğru dedi ki:

    Normal askerden bir farkın yok sadece sözleşmelisin 🙂

  2. Cihan dedi ki:

    Kışlaya girdim mı sende bir askersin, gelen geçen emir veriyor uzmanlara

  3. r10mavikorku dedi ki:

    Devletimiz arkasında olduğu süre boyunca sözleşmeli askerlerimize hiç bir şey olmaz. Yemekleri kalacak yerleri kışlada devlet tarafından karşılanır. Makale gayet temiz ve yerinde olmuş.