Türk savunma sanayiinin merkezi olan Kremniy El hedef alındı.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden Kremniy El Group Mikroelektronik Tesisi’ne Saldırı
Rusya’nın Bryansk şehrinde bulunan Kremniy El Group mikroelektronik tesisi, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirdiği saldırı sonrasında faaliyetlerini durdurdu. Kamikaze İHA’larla gerçekleştirilen saldırı, Kremniy El üretim tesislerinde ve tamamlanmış ürün deposunda hasara yol açtı. Şirket yetkilileri, saldırılar sonucunda üretim tesislerinin zarar gördüğünü ve bitmiş ürün deposunun hasar gördüğünü belirtti. Özel güç ekipmanları da zarar gördü ve teknolojik üretim zincirleri aksadı. Bu nedenle şirketin faaliyetleri durduruldu, ancak can kaybı yaşanmadı.
Bryansk Valisi: Rus Hava Savunma Kuvvetleri İHA’ları İmha Etti
Bryansk bölgesi valisi Aleksandr Bogomaz, daha önce yaptığı açıklamada, Rus hava savunma kuvvetlerinin toplamda 37 adet insansız hava aracını imha ettiğini duyurmuştu.
Rus Savunma Sanayii İçin Önemli Bir Tesis
Kremniy El, radar sistemleri de dahil olmak üzere modern Rus silahları için mikroelektronik bileşenlerin ana üreticisidir. Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, şirketin üretiminin yaklaşık yüzde 90’ını satın almaktadır.
Rusya, Ukrayna İHA Saldırısını Püskürttü
Rusya, gece boyunca Ukrayna insansız hava aracı (İHA) saldırısını püskürttüğünü açıkladı. Moskova da dahil olmak üzere 13 bölgeyi hedef alan 121 adet İHA, Rus hava savunmaları tarafından engellendi ve imha edildi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, başkent Moskova’da dört farklı noktada Ukrayna İHA’larının hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini duyurdu. Sobyanin, yaptığı açıklamada, Moskova’dan güneydoğuda yer alan Kolomna ve Ramenskoye bölgelerinde hava savunmalarının ‘düşman’ İHA’larını püskürttüğünü belirtti. Ancak, kaç adet İHA’nın imha edildiği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.