Panik Atak Askerliği Etkiler Mi?

29.09.2020
A+
A-
Panik Atak Askerliği Etkiler Mi?

 

Vücutta panik bozukluk hastalığı sonucu gelişme gösteren panik atak, kimyasal olarak uğrattığı değişimlerin yanı sıra aynı zamanda korku nöbetlerine de neden olabilmektedir. Bu yoğun süreçli hastalık askerlik dönemini zora sokabilecek türde bir rahatsızlık olabilmektedir. Çetin koşulları dolayısı ile oldukça psikolojiyi etkileyen askerlik panik atak krizlerine davetiye çıkarabilmektedir. Bu sebep ile ise askeri hastanelerde yapılan muayene ile birlikte panik atağı olan hastalara askerliğe elverişli değil raporu verilebilmektedir.

 

PANİK ATAK NEDİR?

Panik atak geçirilen korku nöbetleri sonucu vücuttaki kimyasal değişimlerdir. Belirli bir zamanı olmayan bu korku nöbetlerinin başlangıç zamanı oldukça ürkütücüdür. Ansızın hasta büyük bir korku içerisine girebilir. Böyle anlarda hastalar öleceğini düşünür ve ölüm korkusu panik atak geçirmesine sebep olur.

Hasta psikolojik olarak kendini rahat ve güvende hissettiği bir yerde bile aniden atak nöbeti geçirebilir. Bu hastalık hayat kalitesini oldukça düşürdüğü için kesinlikle tedavisi şarttır.

 

PANİK ATAK BELİRTİLERİ VAR MIDIR?

Yaşanılan korku anında panik atak geçirdiğinizi şu şekillerde anlayabilirsiniz:

Nefes alıp vermede zorluk ya da hızlanma

Kalp atışlarında aşırı hızlanma ve çarpıntı hissi

Tansiyonun aniden yükselmesi

Terleme, ateş basması ve titreme

Mide krampı ya da mide de bulantı hissi

Kişi kendini tehlikede hissettiğinde bu tip belirtiler ile nöbet geçirir. Tüm bunlar kişide ölüyormuş gibi hissiyat yaratır. Kişi kendinin atak geçirip geçirmediğini anlayabilmektedir.

PANİK ATAK ASKERLİĞİ ETKİLER Mİ?

Panik atak rahatsızlığı askerlik sürecini oldukça zorlar niteliktedir. Askerlikte bulunulan yer oldukça çetin bir ortama sahip olduğu için her insan psikolojisi bu zorlu şartları kaldıramayabilir. Panik atak nöbeti geçiren hastalar askeri hastanelerden alacakları rapor ile askerliğe elverişli olmadıklarını gösterebilir.

Asker adayları askeri şubelerde girdikleri ön sağlık incelemesinden hemen sonra gerekli görülen adaylar askeri hastanelere sevk edilebilinir. Bu hastanede yapılan araştırmalara sonucunda ise adayın hastalığı olup olmadığı tespit edilir. Hastalığın teşhis edilemiyor ama şüphe duyuluyor olmasında ise aday 5 yıl süren bir gözlem altına alınır. Bununla birlikte ise askerliği de ertelenmiş olur. Süre gelen 5 yıl içerisinde durumunda bir kötüleşme olması halinde ise,  askerliğe elverişli olmadığına dair bir rapor hazırlanır. Tam tersi bir durumda ise askerliğe alınır ve vatani görevini yerine getirebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.